Köpvillkor

Leverans och frakt

Vi skickar oftast våra paket med Postnord, Best, TNT, DHL, DACHSER och DSV, i vissa fall används expressbud. I sällsynta undantagsfall, som vid försändelse från fjärrlager, kan vi behöva använda ett annat fraktbolag än ditt val. Vårt mål är alltid att säkerställa snabb och säker leverans. Leveranstiden kan variera från produkt till produkt. Leveranstiderna som presenteras på produktsidorna är endast en uppskattning, oftast levereras era produkter inom angiven tidsram. KLINIKINREDNING SVERIGE AB kan inte stå för några eventuella förluster i samband med fördröjd leveranstid. Vill du veta mer specifikt hur lång tid en leverans tar ber vi er att kontakta oss på 08-656 00 77 eller kundtjanst@swemed.se.

I fraktavgiften ingår hantering och förpackning samt kostnader för porto. Transportavgifterna varierar beroende på totala vikten och volym för försändelsen. Vill du ha ett köp med flera produkter skickade till olika leverans adresser eller vid två olika tillfällen, ber vi dig att kontakta oss så fort du fått ditt ordernummer av oss. Särskild försiktighet vidtas för att skydda ömtåliga föremål. Fraktpaketen som de skickas i är rätt dimensionerade och dina produkter är väl förpackade.

För leveranser utanför EU gäller exportregler. Vi skickar varorna enligt DAP (Incoterms). Detta innebär att köpare/leveransmottagare blir ansvarig för tull, import och andra eventuella avgifter som kan tillkomma.

Garantier

Vi erbjuder alltid minst ett (1) års garanti, i de fall där garantin är längre än ett (1) år anges det på produktsidan. Garantin täcker funktionsfel. Du skall vara uppmärksam på att garantin inte gäller om produkten slutar att fungera på grund av bristande funktion genom plötslig och oförutsedd yttre händelse. Reklamationsrätten gäller inte vid fel som beror på slitage, felaktigt användande (t.ex. om bruksanvisningen inte följts) eller yttre påverkan (t ex åsknedslag). För batterier gäller 6 månaders garanti.

Betalning

För privatpersoner erbjuder vi Klarna. Villkor för Klarna finner du här.

Vår betalningsleverantör Briqpay tillhandahåller betalning via faktura och kort för kunder som är företag, förening, kommun eller någon annan verksamhetstyp. I kassan finner du Briqpay villkor.

Genom att slutföra ditt köp godkänner du som kund villkoren samt det betalningsansvar som din order medför. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift samt dröjsmålsränta och ev. inkassokostnader. För frågor om betalning hänvisar vi till Briqpay.

Vid kortbetalning fyll i den obligatoriska informationen. Ingen betalningsavgift tillkommer.

Vi accepterar Visa och Mastercard och vid beställning reserveras beloppet på ditt konto men dras inte förrän vi har skickat din order.

Du kan bli ombedd att verifiera din betalning via 3D Secure (även benämnd “Verified by VISA” eller “MasterCard Secure” beroende på vilken kortutgivare du har). Denna process ägs av din bank och om du skulle uppleva problem med att genomföra verifieringar under betalningstillfället, får vi vänligen hänvisa dig till din bank.

OBS! Om ditt kort inte godkänns och inget belopp kan dras, visas ett meddelande på skärmen om att betalningen misslyckades. Tänk på att även om betalningen inte blev godkänd reserverar vissa kortutgivare beloppet. Detta kan innebära att du inte kan använda det reserverade beloppet på ett tag. Skulle du uppleva något av dessa problem, får vi vänligen hänvisa dig till din bank.

Ångerrätt – Privatpersoner

Du har alltid rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan/varorna. Vid ångerrätt hos oss har du rätt att försiktigt undersöka varan. Ångerrätten gäller dock inte för specialtillverkade eller måttbeställda produkter, ett exempel på sådana produkter är våra britsar och behandlingsstolar. Vill du veta om produkten du beställer är en specialtillverkad/måttbeställd produkt, ber vi er att kontakta vår kundtjänst innan ni lägger er beställning. Varan ska vara komplett tillbaka till oss vilket innebär att tillbehör, bruksanvisning, produktförpackning, skydd, inneremballage mm skall inkluderas i returen.

Produkter som ångerrätten inte omfattar:

* Specialtillverkade/måttbeställda produkter efter kundens önskemål.

* Hygienartiklar samt produkter som kan komma i kontakt med blod/kroppsvätskor

* Kylvaror (om produkten är en kylvara står det i beskrivningen på produktsidan)

* Sterila produkter (om produkten är steril står det i beskrivningen på produktsidan)
Dock går det bra att returnera sterila produkter om det ligger i en oöppnad transportförpackning. Hur många förpackningar som ingår i en transportförpackning står oftast i produktbladen som går att ladda ned direkt från produktsidan, alternativt kan man kontakta vår kundtjänst och fråga.

Vid retur eller byte av varor betalar du själv returfraktkostnaden. Om det däremot rör sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi expedierat fel vara återbetalar vi dig för returfrakten samtidigt som vi återbetalar det du lagt ut för varan.

Returfrakten beräknas individuellt i varje fall. Kostnaden uppgår normalt alltid till mer än vad den ursprungliga frakten har kostat. Kostnaden beror på upphämtningsadress samt storlek och vikt på paket. Ni har alltid möjlighet att returnera varan till oss själva med valfritt transportbolag, dock måste det skickas som spårbart företagspaket till oss. Returer får inte skickas till utlämningsställen. Vår godsmottagning har öppet mellan 10:00-17:00 helgfria vardagar.

För att åberopa ångerrätten för en köpt vara, bör varan ligga i originalförpackning. Om originalförpackningen är bruten/öppnad finns risk att vi dömer ut en värdeminskning, bedömning görs från fall till fall och beror främst på om vi behöver sänka priset på varan för att kunna sälja det på nytt.

Vi betalar tillbaka värdet på varan inom 14 dagar. Betalningen tillbaka sker på samma sätt som betalningen gjordes vid beställning. Kontakta alltid oss innan du skickar tillbaka något. Vi tar inte emot paket utan att ha kommit överens innan och löser inte heller ut postförskott. Vi dröjer med betalningen tillbaka om varan inte inkommit i retur. Om du kan bevisa att varan är återsänd genom att uppvisa kvitto sker återbetalning enligt normal rutin, inom 14 dagar.

Vi ber dig som vill ångra ett köp att registrera ett ärende på denna sida.

Gör så här om du ångrar dig:
* Registrera ett ärende på denna sida och invänta svar från oss.

* Skicka tillbaka varan/varorna inom 14 dagar från att du meddelat oss.

* Förpacka varorna väl, så att de inte går sönder när det fraktas.

* Skicka som paket. OBS! Skicka det inte som brev, eftersom det inte går att spåra om det skulle försvinna.

* Om er beställda vara levererades på en pall bör det stå på en pall när det sänds tillbaka till oss.

Ej uthämtat paket

I händelse av att du inte hämtar ut eller tar emot det paket som skickats till din angivna adress, kommer du att bli debiterad för omkostnaderna som uppstår för oss. Detta inkluderar en avgift på 400 kr (inklusive moms) för våra omkostnader för administration samt kostnader för returnering av paketet till avsändaren. Betalning för dessa omkostnader ska ske inom 30 dagar från fakturadatum.

Ångerrätt – Företag

Om du handlar till ditt företag gäller köplagen. Ångerrätt gäller inte för våra företagskunder.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på kundtjanst@swemed.se eller på 08-656 00 77.

Reklamationer

Vi kontrollerar alla varor innan vi skickar ut dem, men skulle varan vara skadad eller på något annat sätt defekt eller om du fått fel produkt eller fel antal så ber vi dig kontakta oss omedelbart via e-post/telefon så att vi kan rätta till felet. Kom ihåg att ange ditt ordernummer. Vi skickar dig då ett adresskort som du klistrar på paketet och du kan enkelt, och naturligtvis utan kostnad, returnera varan till oss. Vi ersätter den felaktiga varan utan några kostnader för dig snarast möjligt, du har även möjlighet att häva köpet och få tillbaka pengarna. Vid reklamation ersätts du för eventuella (och rimliga) kostnader. Kontakta oss alltid om du önskar returnera en vara. Om produkten råkat ut för yttre åverkan så upphör garantin att gälla.

Skadat emballage vid leverans
Om du vid leverans upptäcker att paketet är skadat, be chauffören notera skadan vid mottagandet av godset. Fota alltid emballaget innan du öppnar det. Om innehållet har tagit skada så bör du göra en reklamation hos oss. Är ytteremballaget helt, men innehållet skadat (dold skada) bör du skicka bilder på emballaget och innehållet till oss inom 4 arbetsdagar.

Signeras mottagandet av godset utan anmärkning anses godset ha avlämnats i fullgott skick. KLINIKINREDNING SVERIGE AB kommer inte att hållas ansvarig för transportskador om användaren / köparen inte ber chauffören notera skadan.

Reklamation
Du har rätt att reklamera en vara i tre år från att du mottagit den. Felet ska anmälas snarast eller så snart felet upptäckts. Att anmäla fel i varan inom 2 månader anses alltid inom skälig tid. För att vi ska ha en giltig anledning till att neka en reklamation behöver vi även kunna bevisa att felet inte varit ursprungligt de 6 första månaderna, ni har möjligheten att motbevisa oss och bevisa att felet beror på ett produktionsfel. Felanmälan skall göra i detalj om vad som är fel på varan och hur den är felaktig.

Vi ber dig som vill reklamera en vara att registrera ett ärende på denna sida.

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: http://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden,
Box 174
101 23 Stockholm
ARN på andra språk: http://www.arn.se/other-languages/
EU ODR: https://ec.europa.eu

Övrigt

Instruktioner
I de fall där en svensk bruksanvisning inte fysiskt medföljer produkten finns den ofta tillgänglig för nedladdning online i PDF-format, via produktsidan. En del av produkterna vi säljer saknar svensk bruksanvisning. Om bruksanvisning ej finns tillgängligt online ber vi er att kontakta vår kundtjänst för hjälp. Du har också alltid möjligheten att kontakta vår kundtjänst innan ett köp för att fråga om vilka språk bruksanvisningen för en specifik produkt finns tillgänglig i.

Köpa sprutor och kanyler
Personer under 20 år får bara köpa sprutor eller kanyler om varan behövs för köparens medicinska bruk. Med medicinskt bruk menas framför allt användning efter bedömning av läkare eller annan sjukvårdspersonal och som kan visas med till exempel ett recept.

Det är också tillåtet för personer under 20 år att köpa sprutor eller kanyler för en familjemedlem (make, sambo, barn, förälder eller syskon) som behöver varan medicinskt.