BehandlingsstolarDet finns många anledningar att spendera lite extra tid på att välja rätt behandlingsstol. Särskilt då det handlar om allt ifrån att säkerställa ergonomi för den som utför behandlingar, till att skapa en lugn, trygg och avslappnande miljö för kunder och klienter.

Kanske är det extra viktigt när det gäller skönhetsvård, spa, massage och liknande verksamheter där förväntningarna på upplevelsen ofta är väldigt höga. Tilltro till utrustning och bra material blir helt enkelt en del av helheten.

Här är några tips på vägen för er som planerar att köpa behandlingsstol.

4 viktiga punkter vid köp av behandlingsstol

För att underlätta inköp har vi plockar fram fyra saker vi tycker är särskilt viktiga när man väljer behandlingsstol. Även om de är långt ifrån uttömmande så är de definitivt bra vägledande utgångspunkter.

  1. Användningsområde. Är behandlingsstolen framtagen för just ditt användningsområde?
  2. Bekvämlighet. Både för den som utför, och den som tar del av behandlingen.
  3. Skötsel. Är den enkel att rengöra utifrån era behov?
  4. Står priset i relation till nyttan?

Men hur vet man att den stol man i slutändan väljer faktiskt motsvarar vad man behöver? Låt oss titta närmare på saken.

1) Användningsområde – Vad erbjuder ni för tjänster?

Det finns definitivt många behandlingsstolar att välja mellan. Allt ifrån enkla snurrstolar till elektriskt justerbara alternativ. Vad som är rätt väl kommer att bero mycket på er verksamhet och vilka sorts behandlingar ni erbjuder.

I många fall kan en enkel stol vara mer lämpad än mer mångfacetterade produkter. Särskilt när det handlar om snabba kompletterande behandlingar. För högsta mervärde bör man därför se till att välja stol utifrån hur den faktiskt kommer att användas. Många väljer att ha ett flertal olika varianter för att kunna tillgodose alla situationers behov.

2) Bekvämlighet – Är den bekväm i det långa loppet?

Om ni i er verksamhet erbjuder den sorts behandlingar som är tidskrävande och ingående kommer bekvämlighet att vara en oerhört viktig faktor när ni väljer stol. En obekväm stol kan såväl försämra resultatet som att skapa obehag för kunden.

Viktigt att tänka på är att bekvämlighet även är situationsbundet. Välj därför stol utifrån den primära behandlingsform som ni erbjuder och säkerställ att stolen möjliggör en naturlig ställning för såväl utföraren som för kund. Även den bästa stol kan under fel omständigheter bli ett obekvämt val.

3) Skötsel – Går den att rengöra?

Det är långt ifrån ovanligt att behandlingsstolar påverkas av fettfläckar och rester från olika medel. Numera är de flesta massagestolar täckte av ett syntetiskt material som tål såväl tvål som desinfektionsmedel. Äldre stolar är däremot ofta tillverkade i material som lätt tar skada.

Är du osäker bör du alltid kontrollera huruvida de rengöringsprodukter du vanligtvis använder är lämpade för stolens material. Många väljer även att täcka stolarna med ett extra skydd för att minimera risken för negativ åverkan.

4) Kostnad – Är den värd sitt pris?

Prissättningen måste alltid ställas i relation till såväl förväntad nytta som behandlingsstolens utförande. Handlar det om tillfälligt bruk eller reservstolar räcker det ofta med produkter som är tillgängliga till lägre prissättning.

När det kommer till kritan är det inte priset som avgör huruvida en viss produkt är rätt val. Se därför till att välja en stol eller bänk som är inom det kostnadsmässigt spannet för vad ni anser ge mervärde.

Eftertanke leder till mervärde

Även om alla våra behandlingsstolar är framtagna för att vara användbara inom sina respektive områden, så rekommenderar vi att ett inköp i så stor utsträckning som möjligt reflekterar det planerade användningsområdet och förväntade nyttan. Det skapar rätt förutsättningar för långsiktig och gynnsam användning.

Har ni funderingar gällande vårt utbud eller vad som kan vara rätt val kan ni alltid kontakta oss. Vi strävar efter att tillhandahålla ett prisvärt, ergonomiskt och heltäckande utbud av massagebänkar och behandlingsstolar för skönhetsvård, spa, hudvård samt alla andra verksamheter med höga krav och förväntningar på funktion och bekvämlighet.

Ultrabekväm elektrisk behandlingsstol - 3-delad - Roterbar - TELLA

Ultrabekväm elektrisk behandlingsstol – 3-delad – Roterbar – TELLA

En av de mest bekväma behandlingsstolarna på marknaden. Många positionsmöjligheter som går att justera med knappar eller fotpedaler.

28 790 kr Excluding VAT Leveranstid: 7-11 arbetsdagar
Elektrisk brits för osteopati - 2-delad med armstöd och hjul - Saxlift

Elektrisk brits för osteopati – 2-delad med armstöd och hjul – Saxlift

Elektrisk brits för osteopati i 4 sektioner med negativ justering av ryggstödet och vertikal höjning utan horisontella rörelser. Inkluderar armstöd intill ryggstödet med reglering av höjd och bredd, en hållare till pappersrulle, en plugg till andningshålet och infällbara hjul.

Från: 27 990 kr Excluding VAT Leveranstid: 11-18 arbetsdagar
Elektrisk behandlingsbänk för hemodialys och kemoterapi - 3 motorer

Elektrisk behandlingsbänk för hemodialys och kemoterapi – 3 motorer

Elektrisk brits för hemodialys och kemoterapi med 3 motorer för justering av höjd, fotstöd och Trendelenburg och omvänd Trednelenburg. Inkluderar 90º roterbara, justerbara och avtagbara armstöd, avtagbart fotstöd, en ergonomisk kudde och hållare till pappersrulle. Dubbla medicnska hjul om Ø 100 mm med bromsar.

Mått
Längd: 192 cm
Bredd: 57 cm

35 690 kr Excluding VAT Leveranstid: 11-18 arbetsdagar
Elektrisk brits - 2-delad med hjul - TwinPillar

Elektrisk brits – 2-delad med hjul – TwinPillar

Elektrisk undersökningsbrits i 2 sektioner med hållare till pappersrulle, plugg till andningshålet och infällbara hjul.

Från: 16 690 kr Excluding VAT Leveranstid: 11-18 arbetsdagar

Undersökningsbrits 3-delad, elektrisk

Med chockläge och centrallåsta hjul.

Elektriskt höj- och sänkbar 57-95 cm.

30 790 kr Excluding VAT Leveranstid: 15-25 arbetsdagar
Hydraulisk tatueringsstol - 210H - Svart

Hydraulisk tatueringsstol – 210H – Svart

Stol med armstöd för professionell tatueringsstudio Mycket avancerad stol med oändliga justerbara inställningar för maximal bekvämlighet för både kund och tatuerare Stolen är gjord av tvättbart eko läder Manuell reglering för armstöd, ryggstöd, fotstöd samt för höjd Stolens storlek i utvikt läge: Höjd: Mellan 64 cm – 80 cm Längd: 180 cm Bredd: 83 cm […]

7 190 kr Excluding VAT Leveranstid: 4-8 arbetsdagar

Behandlingsstol med 3 motorer – LUX 273B – Grå

En kosmetisk stol, fungerar bra i skönhetssalonger och spa -salonger, perfekta för kosmetiska, visage och massage. Det har elektriskt kontrollerat: – Footrest – fåtöljhöjd – Full pilotkontroll stöder arbetet perfekt. Stolhöljet är lätt tvättbart, tillverkat av eko-läder som uppfyller de strikta EU-kraven. Dessutom är armstöden färdiga med trä, lätt demonterar vid behov, och hålet i […]

12 890 kr Excluding VAT Leveranstid: 4-8 arbetsdagar
Elektrisk fotvårdsstol - 3-delad med individuella benstöd och armstöd - CUBO

Elektrisk fotvårdsstol – 3-delad med individuella benstöd och armstöd – CUBO

Exklusiv stol för fotbehandlingar, utrustad med 3 motorer för att styra höjd, ryggstöd och sätets lutning. Nedfällbara armstöd och avtagbar nackkudde med andningshål. Benstöd roterbara upp till 90 grader och justerbara i höjden via gaspump (elektroniskt om man väljer 5 motorer). Finns även 5 motorer (2244C). Knappanelerna som är inbyggda i ryggstödet, benstödet och sätet […]

Från: 20 590 kr Excluding VAT Leveranstid: 7-11 arbetsdagar