BehandlingsstolarDet finns många anledningar att spendera lite extra tid på att välja rätt behandlingsstol. Särskilt då det handlar om allt ifrån att säkerställa ergonomi för den som utför behandlingar, till att skapa en lugn, trygg och avslappnande miljö för kunder och klienter.

Kanske är det extra viktigt när det gäller skönhetsvård, spa, massage och liknande verksamheter där förväntningarna på upplevelsen ofta är väldigt höga. Tilltro till utrustning och bra material blir helt enkelt en del av helheten.

Här är några tips på vägen för er som planerar att köpa behandlingsstol.

4 viktiga punkter vid köp av behandlingsstol

För att underlätta inköp har vi plockar fram fyra saker vi tycker är särskilt viktiga när man väljer behandlingsstol. Även om de är långt ifrån uttömmande så är de definitivt bra vägledande utgångspunkter.

  1. Användningsområde. Är behandlingsstolen framtagen för just ditt användningsområde?
  2. Bekvämlighet. Både för den som utför, och den som tar del av behandlingen.
  3. Skötsel. Är den enkel att rengöra utifrån era behov?
  4. Står priset i relation till nyttan?

Men hur vet man att den stol man i slutändan väljer faktiskt motsvarar vad man behöver? Låt oss titta närmare på saken.

1) Användningsområde – Vad erbjuder ni för tjänster?

Det finns definitivt många behandlingsstolar att välja mellan. Allt ifrån enkla snurrstolar till elektriskt justerbara alternativ. Vad som är rätt väl kommer att bero mycket på er verksamhet och vilka sorts behandlingar ni erbjuder.

I många fall kan en enkel stol vara mer lämpad än mer mångfacetterade produkter. Särskilt när det handlar om snabba kompletterande behandlingar. För högsta mervärde bör man därför se till att välja stol utifrån hur den faktiskt kommer att användas. Många väljer att ha ett flertal olika varianter för att kunna tillgodose alla situationers behov.

2) Bekvämlighet – Är den bekväm i det långa loppet?

Om ni i er verksamhet erbjuder den sorts behandlingar som är tidskrävande och ingående kommer bekvämlighet att vara en oerhört viktig faktor när ni väljer stol. En obekväm stol kan såväl försämra resultatet som att skapa obehag för kunden.

Viktigt att tänka på är att bekvämlighet även är situationsbundet. Välj därför stol utifrån den primära behandlingsform som ni erbjuder och säkerställ att stolen möjliggör en naturlig ställning för såväl utföraren som för kund. Även den bästa stol kan under fel omständigheter bli ett obekvämt val.

3) Skötsel – Går den att rengöra?

Det är långt ifrån ovanligt att behandlingsstolar påverkas av fettfläckar och rester från olika medel. Numera är de flesta massagestolar täckte av ett syntetiskt material som tål såväl tvål som desinfektionsmedel. Äldre stolar är däremot ofta tillverkade i material som lätt tar skada.

Är du osäker bör du alltid kontrollera huruvida de rengöringsprodukter du vanligtvis använder är lämpade för stolens material. Många väljer även att täcka stolarna med ett extra skydd för att minimera risken för negativ åverkan.

4) Kostnad – Är den värd sitt pris?

Prissättningen måste alltid ställas i relation till såväl förväntad nytta som behandlingsstolens utförande. Handlar det om tillfälligt bruk eller reservstolar räcker det ofta med produkter som är tillgängliga till lägre prissättning.

När det kommer till kritan är det inte priset som avgör huruvida en viss produkt är rätt val. Se därför till att välja en stol eller bänk som är inom det kostnadsmässigt spannet för vad ni anser ge mervärde.

Eftertanke leder till mervärde

Även om alla våra behandlingsstolar är framtagna för att vara användbara inom sina respektive områden, så rekommenderar vi att ett inköp i så stor utsträckning som möjligt reflekterar det planerade användningsområdet och förväntade nyttan. Det skapar rätt förutsättningar för långsiktig och gynnsam användning.

Har ni funderingar gällande vårt utbud eller vad som kan vara rätt val kan ni alltid kontakta oss. Vi strävar efter att tillhandahålla ett prisvärt, ergonomiskt och heltäckande utbud av massagebänkar och behandlingsstolar för skönhetsvård, spa, hudvård samt alla andra verksamheter med höga krav och förväntningar på funktion och bekvämlighet.

Elektrisk undersöknings- och behandlingsbänk – 2-delad

Stålkonstruktion med epoxibeläggning 2-delad Justerbar höjd med elektriska fotpedaler Justerbart nackstöd med gasfjäder (70º) Andningshål med beklädd plugg Fötter på benen, varav en fot är justerbar för stabilitet Syntetisk och brandsäker M2-madrass klädd i läder, hög densitet 25 kg / m3 Hållare till pappersrulle inkluderad Lastkapacitet 225 kg Längd: 195 cm Bredd: 65 cm Höjd […]

18 290 kr Excluding VAT Leverans: 4-12 arbetsdagar

Elektrisk kombibrits – Gynstol / undersökningsbänk med svart underrede

Justering av höjden Elektriskt system Mekanism Sidoskenor Typ Specialiteter Underrede Svarta tvillingpelare med lager JA Bredd 62 / 70 cm Längd Mer än 198 cm Armstöd Inga armstöd Rekommenderad maximal vikt 250 kg Skumtjocklek 5 cm Skumhårdhet II – Mjuk Nackstöd / Ryggstöd Hydrauliskt Mellersta Hydrauliskt Fötter Manuellt Med Höghastighetsmotor JA Undersökning JA Gynekologi JA […]

Från: 31 790 kr Excluding VAT Leverans: 8-13 arbetsdagar

Behandlingsstol med 1 motor – Azzurro 705

Kosmetisk stol med fjärrkontroll för justerbar höjd. Två pedaler på baksidan av basen möjliggör smidig justering av ryggstödet och lutning. Detta är en bekväm fåtölj, som kan vinklas upp till 180 grader, den kan även användas som en soffa. Huvudstödet har ett ansiktshål vilket ger dig en bekväm ställning under behandlingar, inklusive massage behandlingar. Sätet […]

13 490 kr Excluding VAT Leverans: 5-9 arbetsdagar

Elektrisk brits – 2-delad med armstöd/hjul – Halvsfäriskt huvudstöd

  Höjdjustering Elektirkst system Mekanism Sidohandtag Typ Teknisk Ram Dubbla stolpar, Grå Bredd 62 cm Längd 198 cm Häjd 46/98 cm Rekommenderad Maxvikt 250 Kg Skumtjocklek 4 cm Skumfasthet III – Medium Huvud / Ryggstöd Hydrauliskt Med höghastighetsmotor Rapido Kraniosakralterapi JA Lymfedränering JA Fysioterapi JA Sportsmassage JA Avslappnande massage JA Osteopati JA Kiromassage JA Kiropraktik […]

Från: 26 890 kr Excluding VAT Leverans: 8-13 arbetsdagar

Hydraulisk brits – 2-delad – Negativ lutning – Halvsfäriskt huvudstöd

  Höjdjustering Hydrauliskt system Typ Teknisk Ram Dubbla stolpar, Vit Bredd 62 cm Längd Mer än 198 cm Höjd 47/86 Rekommenderad Maxvikt 175 Kg Skumtjocklek 4 cm Skumfasthet III – Medium Huvud / Ryggstöd Hydrauliskt Fötter Hydrauliskt Kraniosakralterapi JA Postural dränering JA Fysioterapi JA Andningsfysioterapi JA Sportmassage JA Avslappnad massage JA Osteopati JA Kiromassage JA […]

24 690 kr Excluding VAT Leverans: 8-13 arbetsdagar

Sterling – 2-delad undersökningsbrits

En enkel 2-delad brits med justerbara rygg- och fotstöd för att kunna stödja patienten i en sittande position vid behandling eller undersökning. Ett valfritt andningshål med tillhörande plugg kan också läggas till för behandlingar i böjda positioner.

12 990 kr Excluding VAT Leverans: 35-50 arbetsdagar