Blodtrycksmätare M3

Med en blodtrycksmätare så ser man till att alltid kunna hålla koll på sitt blodtryck. Även om det är särskilt viktigt för personer med diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar så är det ett praktiskt sett för alla att få bättre förståelse för sin allmänhälsa. Men även om man lätt kan tro att alla blodtrycksmätare är lika bra så skiljer de sig ofta åt i ett flertal väsentliga hänseenden. I värsta fall så får man en mätare som förvisso är bra, men inte är lämplig för de ändamål man har tänkt sig. Så låt oss titta närmare på vad man bör tänka på innan man gör sitt köp.

Är den certifierad och godkänd?

Man kan utesluta många dåliga modeller genom att helt enkelt leta efter en märkning. I bästa fall räcker det med en CE-märkning, men man kan även välja att kontrollera huruvida en viss modell rekommenderas av de organisationer och institut som arbetar med blodtrycksrelaterade sjukdomar. Ett annat tips är att söka sig till andra personers erfarenheter. Ofta kan man snabbt få reda på huruvida det allmänna omdömet om produkten är gott.

Arm- eller handledsmätare?

Det är vanligt att man har att välja mellan blodtrycksmätare som appliceras på armen eller handleden. Båda är väldigt pålitliga, men för att mätvärdet ska bli rättvisande så är det oerhört viktigt att man skaffar en modell som är lämplig för sitt eget arm- eller handledsomfång. Om du är osäker på vad som är rätt, eller om det är fler än du som kommer att använda mätaren, så bör du välja en justerbar.

Har du särskilda behov?

Marknaden för blodtrycksmätare har blivit enorm, och man har numera att välja mellan väldigt många olika modeller. Ofta har de särskilda funktioner som underlättar om du lider av en viss sjukdom. Vissa erbjuder automatisk utvärdering av hjärtfrekvens medan andra kan anslutas till en smartphone för att man enklare ska kunna hålla koll på resultatet över tid. Genom att välja en som lämpar sig för just dina behov så kan du få en produkt som gör stor nytta även på sikt.

För och nackdelar med blodtrycksmätare

Huruvida en blodtrycksmätare är rätt för dig är något som du själv måste ta ställning till. Även om de ger en unik inblick i ditt hälsotillstånd så kan det samtidigt framtvinga ett onödigt behov av att hålla koll på något som sköter sig själv. Därför är det främst ett val för dig som har ett befintligt sjukdomstillstånd där det är viktigt att hålla koll på blodtrycket. Men du kan så klart överväga att inköp även om du bara vill ha koll på din hälsa.

RS7 Intelli IT – Elektronisk blodtrycksmaskin – Omron

OMRON RS7 Intelli IT Blodtrycksmätare för Handleden med Sensor för positionering och Bluetooth-anslutning för användning hemma eller när du är på språng.

Att ta dina blodtrycksavläsningar bör inte begränsas av att man ska vara hemma. RS7 Intelli IT hjälper dig att hålla kontroll hela dagen – även när du är på språng. Dess liten storlek och nästan helt tyst pump betyder att den diskret kan lagras och användas var som helst.

1 390 kr Excluding VAT Leveranstid: 1-3 arbetsdagar

M3 – Blodtrycksmätare – Omron

OMRON M3 ger dig snabba, enkla och precisa mätningar. Det kan upptäcka ovanligt hjärtslag under din vanliga blodtrycksövervakning. Det kan också lagra data för två individuella användare, så att du kan spåra individuella avläsningar och trender.

790 kr Excluding VAT Leveranstid: 1-3 arbetsdagar

Smart Snabb – Manschett till blodtrycksmätare

Smart: med ERKA snabbstängning kan manschetter bytas på bara några sekunder – rätt manschett för varje patient.

Snabb – smart som en kardborrband: det supermjuka klistret och remmen på manschetten stänger enkelt och pålitligt med varje applikation.

Från: 990 kr Excluding VAT Leveranstid: 4-9 arbetsdagar