Elektrisk Rullstol A3 – Hopfällbar – Går att rulla manuellt

4.33 out of 5 based on 3 customer ratings
(4.33)
Read reviews

Vår mest populära rullstol som är både elektrisk och manuell. Lätt att använda och hopfällbar för enkel transport i bilen. 360 graders styrning, 22 tums hjul bak, stark motor m.m. Denna elrullstol lämpar sig för de flesta och fungerar lika bra ute som inne.

Delivery: 1-3 working days Artikelnr: COF-A3
9,990 kr Excluding VAT
9990
kr
inkl. moms

Get a callbackSend an email

Beskrivning

Att investera i en eldriven rullstol kan vara en svår uppgift. Det gäller att hitta en modell som passar en och som är till rätt pris. Här har vi tagit fram en modell som lämpar sig för de flesta och som inte kostar en förmögenhet.

A3 är en ny elrullstol som är ett nöje att köra och enkel att använda/underhålla. Rullstolen styrs med hjälp av en styrspak som kan gå i alla riktningar (höger, vänster, bak, fram). Du kan även vända på samma plats utan problem. Räckvidden på upp till 20 km per laddning är en av de egenskaper som gör att denna modell passar perfekt för daglig användning. A3 är damm- och vattenresistent. Om batteriet laddas ur kan den frikopplas om till en manuell rullstol (genom att enkelt vrida på de röda knapparna som finns placerade på utsidan i mitten av de bakre hjulen).

FÖRDELAR

 1. Stark ram – ungefär dubbelt så stark som de flesta vanliga rullstolarna på marknaden.
 2. Backljud (varnar fotgängare bakom en)
 3. Hjul som motverkar tippning bakåt i exempelvis uppförsbackar.
 4. Intelligenta elektromagnetiska bromsar, 360 graders vändningsradie, går att manövrera med ett finger
 5. Justerbart säkerhetsbälte
 6. Byt mellan manuellt och elektriskt läge enkelt genom att snurra på de röda knapparna som sitter på utsidan av bakre hjulen.
 7. Tjocka och antiskak-hjul bak för bekvämare körning på guppiga och grusiga vägar.
 8. Enkel att sätta sig i, fällbara armstöd på båda sidorna.
 9. 1-stegs hopfällning för enkelhet och smidighet.
 10. Starka motorer (2 x 250W) och lång räckvidd (upp till 15 km, max 6 km/h).
 11. 5 ställbara hastigheter för bättre kontroll.
 12. Vatten- och dammresistent.
 13. 2 års garanti.

Modellen tillhör en ny generation elrullstolar med fokus på enkelhet och smidighet, hopfälld är den cirka 60% mindre i volym och får enkelt plats i vanliga kombibilar (Mått hopfälld: h:73 x b:48 x d:80 cm). Vi på Swemed samarbetar med ledande tillverkare som har utvecklat denna modell specifikt för användning i Sverige.

A3 är vår mest populära hopfällbara elrullstol och självklart CE-märkt, klicka här för att se våra övriga rullstolar.

Denna modell går eventuellt att anpassa med viss begränsning. Ni är välkomna att kontakta oss för mer information om A3.

Funktioner
Modell Elektrisk rullstol A3
Vikt med batteri 30,6 kg
Hastighet 6 km/h
Räckvidd Upp till 15 km
Rek. max väglutning
Motorer 2 st
Motoreffekt 250W x 2 (500W totalt)
Batteri 24 V / 12 Ah
Batterityp Litium
Watt-timmar 288 Wh
Batterivikt 3 kg
Laddningstid 6-8 timmar
Vändradie 360 grader
Hjul 22″ bak och 8″ fram
Sitthöjd 50 cm
Sittbredd 44 cm
Sittdjup 44 cm
Brukarvikt 120 kg
Joystick ”Rocker”
Dyna Slitstark och tvättbar Oxford-textil som andas. Anti decubitus.
Armstöd Fällbara
Mått H:94 x B:68 x D:108 cm
Mått hopfälld H:73 x B:48 x D:80 cm
Garanti 2 år

A3 – Skapad för alla, oavsett ålder och styrka. Med A3, som har det senaste inom teknik och användarvänlighet för eldrivna rullstolar, kan vi nu erbjuda ökad frihet och mobilitet. Dubbla motorer (250W st) samt dubbla batterier för daglig användning. Ni har kontroll över hastigheten genom 5 ställbara program (max 6 km/h). Tippskyddet ser till att ni aldrig kan tippa bakåt. Däcken är anpassade för bekvämlighet på vägar som är guppiga och grusiga. Bromsarna är elektromagnetiska vilket innebär säker inbromsning samt att de är underhållningsfria. Hela rullstolsramen är härdad för ökad stabilitet och hållbarhet. A3 fälls ihop i 1-steg med en hand, det tar bara några sekunder!

Vid köp ingår en manual med mycket tydliga instruktioner på svenska och även bildbeskrivningar. Dynorna är avtagbara och i textil som enkelt kan tvättas. Alla dessa smarta egenskaper gör denna modell till en mycket prisvärd rullstol som passar de flesta.

En uppfälld A3 har måtten 108 x 67 x 91 cm vilket motsvarar cirka 0,66 kubikmeter. Väl ihopfälld är måtten istället 80 x 42 x 73 cm vilket motsvarar cirka 0,25 kubikmeter. Det betyder att den tar runt 62% mindre plats när den är i ett hopfällt läge. Perfekt att ha med i bilen eller på bussen, dessutom tar den inte mycket plats hemma.

Viktigt att tänka på är att den totala bredden för rullstolen är 67 cm vilket betyder att era dörrar behöver vara bredare än så för att ni ska kunna köra runt fritt hemma. A3 kan köras med ett finger utan problem, det gör att den även passar för svaga användare med kanske neuromuskulära problem.

Är du osäker på om denna modell passar dig? Kontakta oss här för personlig hjälp.

Recensioner (3)

3 reviews for Elektrisk Rullstol A3 – Hopfällbar – Går att rulla manuellt

Skriv en recension

Frågor och svar (12)

 1. Svar från SWEMED Hej, Nej, tyvärr. Vi kan endast skicka inom Europa. m.v.h, Oscar Ö
 2. Svar från SWEMED A3:an är utrustad med luftfyllda däck bak (22 tum). Tack vare däcken är det väldigt bekvämt när man kör på ojämna ytor så som grus, gräs, kullerstenar osv. En annan viktig del att kolla efter när man vill köra på ojämna ytor är motorerna effekt, de bör vara rätt starka. A3:an har två motorer som tillsammans generar 500 W i effekt vilket är väldigt mycket så det är inga konstigheter att köra på sådana ojämna ytor med denna modell. M.v.h. Oscar Ö Swemed
 3. Svar från SWEMED

  Hej Karin,

  Denna rullstol har inte vårdarstyrning. Jag rekommenderar istället en annan modell som heter H3S.
  H3S kan du köpa till en fjärrkontroll och styra stolen på avstånd. Du kan även fälla ned och upp stolen automatiskt.
  Länk till produkt: https://swemed.se/50730

  Kontakta kundtjänst om du har fler frågor eller funderingar.
  Tel: 08-656 00 77
  E-post: kundtjanst@swemed.se

  m.v.h,

  Oscar Ö

 4. Svar från SWEMED Hjälp får man genom att ringa/mejla in till vår kundtjänst på 08-656 00 77 / kundtjanst@swemed.se. Det ingår 2 års garanti. Vi ser till att er rullstol blir reparerad på smidigaste och snabbaste möjliga sätt. Man får även hjälp av oss efter garantitiden, men då blir man debiterad för eventuella reparationer/reservdelar. M.v.h. Oscar
 5. Svar från SWEMED Vikten 45 kg är inklusive batteriet. Batteriet väger ca 10 kg, så totalvikt för rullstolen UTAN batteri är ungefär 35 kg. m.v.h, Oscar Swemed
 6. Svar från SWEMED Denna stol går endast att beställa via swemed.se. Leverans sker fram till dörren. Vi har inget avtal på denna modell med någon form av hjälpmedelscentral i Sverige idag. m.v.h, Oscar Swemed
 7. Svar från SWEMED

  Utöver de tillbehör som medföljer finns tyvärr inget "extra" att köpa till denna modell. Ett alternativ är att försöka hitta universalprodukter som kan passa.

  m.v.h,

  Oscar
  Swemed

 8. Svar från SWEMED

  Utöver de tillbehör som medföljer finns tyvärr inget "extra" att köpa till denna modell. Ett alternativ är att försöka hitta universalprodukter som kan passa.

  m.v.h,

  Oscar
  Swemed

 9. Svar från SWEMED Hej Carin, Det går inte att flytta på joysticken om man beställer rullstolen som den är. Men det går att specialbeställa en med joystick baktill. Leveranstiden blir dock längre än normalt vid specialbeställningar. Kontakta oss för vidare hjälp. m.v.h, Oscar Sjögren
 10. Svar från SWEMED

  Hej,

  Det primära syftet med vårdarhandtagen är till för att hjälpa till vid enkel förflyttning i trånga utrymmen eller inomhus. Annars är rullstolen utrustad med elektromagnetiska bromsar som är väldigt effektiva och säkra när man kör den på el.

  m.v.h,

  Oscar Sjögren
  Swemed

 11. Svar från SWEMED

  Hej,

  Man behöver lyfta ur batteriet innan man fäller ihop rullstolen. Det gör man enkelt genom att koppla ur en kabel.

  m.v.h,
  Oscar Sjögren
  Swemed

 12. S

  Hej,

  Ja, det ingår en manual på Svenska.

  Mvh Oscar,
  Swemed.se

Ask a question!

Skicka mig ett meddelande via e-post när denna fråga fått ett svar.
 • Kontakta oss

  Behöver du hjälp? Då är du välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss!