Elektrisk Rullstol A3 – Hopfällbar – Går att rulla manuellt

4.7 out of 5 based on 20 customer ratings
(4.7)
Artikelnr: COF-A3

Vår mest populära rullstol som är både elektrisk och manuell. Lätt att använda och hopfällbar för enkel transport i bilen. 360 graders styrning, 22 tums hjul bak, stark motor m.m. Denna elrullstol lämpar sig för de flesta och fungerar lika bra ute som inne.

I lager

12 990 kr Exkl. moms
(16 237.50 kr inkl. moms)
Leveranstid: 1-3 arbetsdagar 1-3 arbetsdagar Tillfälligt slut
Du blir påmind Registrerar…

Relaterade produkter och tillbehör

500 kr Excluding VAT Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
A3 - Reservbatteri
3 290 kr Excluding VAT Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
Vid beställning av en vara som är tillfälligt slut restnoteras din order och skickas ut så fort den är tillgänglig igen. Restnoterade beställningar hanteras i turordning.

Bli uppringd Begär offert

  Bli uppringd

  En kundtjänstmedarbetare kommer ringa dig och besvara dina produktfrågor.

  Vi strävar efter att kontakta er så snabbt som möjligt och gör sammanlagt två uppringningsförsök vid olika tidpunkter.

   Begär offert

   Vi återkommer till er med en offert inom kort.

   Beskrivning

   Att investera i en eldriven rullstol kan vara en svår uppgift. Det gäller att hitta en modell som passar en och som är till rätt pris. Här har vi tagit fram en modell som lämpar sig för de flesta och som inte kostar en förmögenhet.

   A3 är en ny elrullstol som är ett nöje att köra och enkel att använda/underhålla. Rullstolen styrs med hjälp av en styrspak som kan gå i alla riktningar (höger, vänster, bak, fram). Du kan även vända på samma plats utan problem. Räckvidden på upp till 20 km per laddning är en av de egenskaper som gör att denna modell passar perfekt för daglig användning. A3 är damm- och vattenresistent. Om batteriet laddas ur kan den frikopplas om till en manuell rullstol (genom att enkelt vrida på de röda knapparna som finns placerade på utsidan i mitten av de bakre hjulen).

   FÖRDELAR

   1. Stark ram – ungefär dubbelt så stark som de flesta vanliga rullstolarna på marknaden.
   2. Backljud (varnar fotgängare bakom en)
   3. Hjul som motverkar tippning bakåt i exempelvis uppförsbackar.
   4. Intelligenta elektromagnetiska bromsar, 360 graders vändningsradie, går att manövrera med ett finger
   5. Justerbart säkerhetsbälte
   6. Byt mellan manuellt och elektriskt läge enkelt genom att snurra på de röda knapparna som sitter på utsidan av bakre hjulen.
   7. Tjocka och antiskak-hjul bak för bekvämare körning på guppiga och grusiga vägar.
   8. Enkel att sätta sig i, fällbara armstöd på båda sidorna.
   9. 1-stegs hopfällning för enkelhet och smidighet.
   10. Starka motorer (2 x 250W) och lång räckvidd (upp till 15 km, max 6 km/h).
   11. 5 ställbara hastigheter för bättre kontroll.
   12. Vatten- och dammresistent.
   13. 2 års garanti.

   Modellen tillhör en ny generation elrullstolar med fokus på enkelhet och smidighet, hopfälld är den cirka 60% mindre i volym och får enkelt plats i vanliga kombibilar (Mått hopfälld: h:73 x b:48 x d:80 cm). Vi på Swemed samarbetar med ledande tillverkare som har utvecklat denna modell specifikt för användning i Sverige.

   A3 är vår mest populära hopfällbara elrullstol med unika egenskaper och självklart CE-märkt, klicka här för att se våra övriga rullstolar.

   Denna modell går eventuellt att anpassa med viss begränsning. Ni är välkomna att kontakta oss för mer information om A3.

   Funktioner
   Modell Elektrisk rullstol A3 – Elrullstol hopfällbar
   Vikt med batteri 30,6 kg med batteri och 27,6 kg utan batteri
   Hastighet 6 km/h
   Räckvidd 15 – 30 km
   Motorer 2 st
   Motoreffekt 250W x 2 (500W totalt)
   Batteri 24 V / 12 Ah
   Batterityp Litium
   Watt-timmar 288 Wh
   Batterivikt 3 kg
   Laddningstid 6-8 timmar
   Vändradie 360 grader
   Hjul 22″ bak och 8″ fram
   Sitthöjd 50 cm
   Sittbredd 44 cm
   Sittdjup 44 cm
   Brukarvikt 100 kg
   Joystick “Rocker”
   Dyna Slitstark och tvättbar Oxford-textil som andas. Anti decubitus.
   Armstöd Fällbara
   Mått H:94 x B:68 x D:108 cm
   Mått hopfälld H:79 x B:45 x D:80 cm
   Garanti 2 år
   Tillverkningsnummer JRWD301

   A3 – Skapad för alla, oavsett ålder och styrka. Med A3, som har det senaste inom teknik och användarvänlighet för eldrivna rullstolar, kan vi nu erbjuda ökad frihet och mobilitet. Tack vare luftfyllda däck på 22 tum och starka motorer (500 W totalt) hanterar rullstolen ojämna underlag som gräs, grus, och kullerstenar effektivt. Ni har kontroll över hastigheten genom 5 ställbara program (max 6 km/h). Tippskyddet ser till att ni aldrig kan tippa bakåt och är i första hand säkra när ni sitter i stolen. Bromsarna är elektromagnetiska vilket innebär säker inbromsning samt att de är underhållningsfria. Hela rullstolsramen är härdad för ökad stabilitet och hållbarhet. A3 fälls ihop i 1-steg med en hand, det tar bara några sekunder! A3 erbjuder ett helt nytt sätt att kombinera en manuell rullstol med elmotorer för bästa upplevelsen.

   Vid köp ingår en manual med mycket tydliga instruktioner på svenska och även bildbeskrivningar. Dynorna är avtagbara och i textil som enkelt kan tvättas. Alla dessa smarta egenskaper gör denna modell till en mycket prisvärd rullstol som passar de flesta.

   Rullstolen kan stå utomhus under kortare perioder, men bör skyddas mot hårt väder och längre exponering.

   Joysticken kan monteras på både höger och vänster sida för att anpassas till användarens behov. En vårdarstyrning med en mindre joystick kan köpas till och monteras bak på stolen för att underlätta för vårdare.

   En uppfälld A3 har måtten 108 x 68 x 94 cm vilket motsvarar cirka 0,69 kubikmeter. Väl ihopfälld är måtten istället 73 x 48 x 80 cm vilket motsvarar cirka 0,28 kubikmeter med en vikt på dryga 30 kg, perfekt låg vikt kompakt utförande. Det betyder att den tar runt 59% mindre plats när den är i ett hopfällt läge. Perfekt att ha med i bilen eller på bussen, dessutom tar den inte mycket plats hemma. Den, förhållandevis, exceptionellt låga vikten gör att denna modell skiljer sig från en traditionell elrullstol.

   Viktigt att tänka på är att den totala bredden för rullstolen är 68 cm vilket betyder att era dörrar behöver vara bredare än så för att ni ska kunna köra runt fritt hemma. A3 kan köras med ett finger utan problem, det gör att den även passar för svaga användare med kanske neuromuskulära problem.

   Rullstolen är godkänd för flygtransport, och dokument för batteriets flyg godkännande kan erhållas från oss.

   Är du osäker på om denna modell passar dig? Kontakta oss här för personlig hjälp.

   Nedladdningsbara PDF

   Recensioner (20)

   20 reviews for Elektrisk Rullstol A3 – Hopfällbar – Går att rulla manuellt

   Skriv en recension

   Frågor och svar (33)

   1. Svar från SWEMED Hej, Ja det är möjligt. Väl framme vid kassan blir du presenterad olika betallösningar, ett av de är delbetalning via Klarna. Team Swemed
   2. Svar från SWEMED Hej, När du släpper joysticken bromsar rullstolen - samma mekanik som på en automat bil. Är det en brant backe finns en risk att rullstolen börjar rulla. Då får man dra joysticken åt motsatt håll för att skapa motstånd (jämvikt). Team Swemed
   3. Svar från SWEMED Hej, Djupet när du plockar bort fotstöden är ca 50 cm. Team Swemed
   4. Svar från SWEMED

    Hej Margaretha,
    Rullstolen kan stå ute en kort stund. Undvik att ställa den utomhus vid tuffare väderförhållanden och längre perioder.
    En enkel ramp eller bred träplanka som man lutar mot tröskeln skulle göra jobbet. Rullstolen har bra driv och klarar av enkla trösklar och tuffare underlag, som gräs, grus och snö.
    Team Swemed

   5. Svar från SWEMED

    Hej Sofie,
    Laddare medföljer.

    Man laddar rullstolen genom att koppla in laddaren på baksidan av batteriet. Man kan lyfta ur batteriet från rullstolen enkelt utan verktyg om man exempelvis önskar ladda batteriet hemma medan rullstolen är i bilen.

    Det medföljer även instruktioner på svenska som förklarar hur man laddar batteriet.

    Hälsningar,
    Team Swemed

   6. Svar från SWEMED Hej Olle, Jag hänvisar till vår chattkonversation tidigare. Kunskapsläget kring de rådande omständigheterna ändras konstant. Det har det senaste året hänt att vi ibland fått leverans tidigare än utlovat från våra leverantörer, och ibland senare. Vi hoppas naturligtvis på det första exempel scenariot i detta fall. Samtliga kunder som beställer en A3 får omedelbart information om att produkten tillfälligt är slut och beräknas vara åter i slutet på juli månad. Beställaren har således därefter möjligheten att reservera en enhet alternativt häva sitt köp. En stor leverans från vår leverantör har på grund av den rådande pandemin dröjt och vi ber återigen om ursäkt för det oönskade dröjsmålet och olägenheten det kan ha orsakat, och ber dig och samtliga kunder att ha överseende med detta. Team Swemed
   7. Svar från SWEMED

    Nej, tyvärr inte.

    Däremot kan man delbetala denna via Klarna som privatperson. Detta gör man direkt i vår kassa, alternativen presenteras tydligt där.

    Hälsningar,
    Team Swemed

   8. Svar från SWEMED

    Backdäcken är inte punkteringsfria. Det är luftfyllda däck på 22 tum.

    Framhjulen är solida/punkteringsfria.

    Hälsningar,
    Team Swemed

   9. Svar från SWEMED Hej, Laddare och batteri ingår ja. Du laddar enkelt genom att ansluta strömkabeln i ett vägguttag. Team Swemed
   10. Svar från SWEMED Hej Olle, Du är varmt välkommen att beställa från Finland. Samtliga produkter skickas från vårt lager direkt hem till våra kunder. Du är välkommen att skicka en förfrågan via mail, i vändande post kan vi skicka dig en offert inklusive transportkostnaden till Finland. Team Swemed
   11. Svar från SWEMED Hej Sven-Eric, Det går dessvärre inte av säkerhets skäl. Team Swemed
   12. Svar från SWEMED

    Ja,
    Till denna produkt har vi instruktionsmanual på Svenska, Danska och Engelska.

    Hälsningar,
    Team Swemed

   13. Svar från SWEMED

    Den stora joysticken kan man flytta mellan höger och vänster sida, inte bak. Men, det går att köpa till ett tillbehör som heter vårdarstyrning, du hittar det precis under priset ovan, Då får du med en mindre joystick som kan monteras bak på rullstolen så att en vårdare kan styra den. Så här ser den ut:

    Hälsningar,
    Team Swemed

   14. Svar från SWEMED

    Hej Jan,
    Ja, det kan man. De går att fälla bak tills de tar i på ramen under stolen, ungefär 160 grader bakåt.

    Hälsningar,
    Team Swemed

   15. Svar från SWEMED Hej Åke, Det stämmer! Denna elrullstol klarar av tuffare terräng såsom gräs och grus. Team Swemed.
   16. Svar från SWEMED

    Hej Nils-Åke,
    Vi har tyvärr ingen fysisk butik. Swemed är en renodlad webshop. 
    Team Swemed

   17. Svar från SWEMED

    Hej Sven,
    Följande instruktioner gäller: Input voltage: AC 220V (110V) ±10% - 50-60HZ.
    Team Swemed

   18. Svar från SWEMED

    Hej! Den "stora" joysticken kan endast flyttas mellan höger och vänster armstöd.

    Vill man kunna styra via handtagen bak (kallas vårdarstyrning), kan man köpa till ett tillbehör direkt här på produktsidan. Det är en liten joystick som fästes på handtaget bak och kan då styras av en ackompanjerad person. Du hittar tillbehörsrutan direkt under priset.

    Så här ser då styrningen ut.

    Hälsningar,
    Team Swemed

   19. Svar från SWEMED

    Hej,

    Ja det kan man göra utan problem. Man behöver dock ett dokument som intygar att batteriet är godkänt för flyg. Det kan du få utav oss.

    Hör av dig ifall det blir aktuellt.

    Vänligen,

    Team Swemed

   20. Svar från SWEMED

    Visst går det. Joysticken kan enkelt monteras på höger eller vänster sida, inga verktyg behövs.

    Hälsningar,
    Oscar Ö.
    Swemed

   21. Svar från SWEMED Hej! Ja, självklart kan man köpa ett nytt batteri hos oss. Om ditt batteri skulle gå sönder så rekommenderar jag att du kontaktar oss så hjälper vi dig. m.v.h, Oscar Ö
   22. Svar från SWEMED

    Batterierna är godkända enligt UN38.3.
    Mer om vilka kriterier som uppfylls kan man läsa om på Förenade Nationernas officiella hemsida HÄR.

    M.v.h.
    Oscar
    Swemed

   23. Svar från SWEMED Hej, Nej, tyvärr. Vi kan endast skicka inom Europa. m.v.h, Oscar Ö
   24. Svar från SWEMED A3:an är utrustad med luftfyllda däck bak (22 tum). Tack vare däcken är det väldigt bekvämt när man kör på ojämna ytor så som grus, gräs, kullerstenar osv. En annan viktig del att kolla efter när man vill köra på ojämna ytor är motorerna effekt, de bör vara rätt starka. A3:an har två motorer som tillsammans generar 500 W i effekt vilket är väldigt mycket så det är inga konstigheter att köra på sådana ojämna ytor med denna modell. M.v.h. Oscar Ö Swemed
   25. Svar från SWEMED Hjälp får man genom att ringa/mejla in till vår kundtjänst på 08-656 00 77 / kundtjanst@swemed.se. Det ingår 2 års garanti. Vi ser till att er rullstol blir reparerad på smidigaste och snabbaste möjliga sätt. Man får även hjälp av oss efter garantitiden, men då blir man debiterad för eventuella reparationer/reservdelar. M.v.h. Oscar
   26. Svar från SWEMED

    A3 väger 30,6 kg MED batteri.

    Utan batteri väger den 27,6 kg.

    Hälsningar,
    Team Swemed

   27. Svar från SWEMED Denna stol går endast att beställa via swemed.se. Leverans sker fram till dörren. Vi har inget avtal på denna modell med någon form av hjälpmedelscentral i Sverige idag. m.v.h, Oscar Swemed
   28. Svar från SWEMED

    Utöver de tillbehör som medföljer finns tyvärr inget "extra" att köpa till denna modell. Ett alternativ är att försöka hitta universalprodukter som kan passa.

    m.v.h,

    Oscar
    Swemed

   29. Svar från SWEMED

    Utöver de tillbehör som medföljer finns tyvärr inget "extra" att köpa till denna modell. Ett alternativ är att försöka hitta universalprodukter som kan passa.

    m.v.h,

    Oscar
    Swemed

   30. Svar från SWEMED Hej Carin, Det går inte att flytta på joysticken om man beställer rullstolen som den är. Men det går att specialbeställa en med joystick baktill. Leveranstiden blir dock längre än normalt vid specialbeställningar. Kontakta oss för vidare hjälp. m.v.h, Oscar Sjögren
   31. Svar från SWEMED

    Hej,

    Det primära syftet med vårdarhandtagen är till för att hjälpa till vid enkel förflyttning i trånga utrymmen eller inomhus. Annars är rullstolen utrustad med elektromagnetiska bromsar som är väldigt effektiva och säkra när man kör den på el.

    m.v.h,

    Oscar Sjögren
    Swemed

   32. Svar från SWEMED

    Hej,

    Man behöver lyfta ur batteriet innan man fäller ihop rullstolen. Det gör man enkelt genom att koppla ur en kabel.

    m.v.h,
    Oscar Sjögren
    Swemed

   33. S

    Hej,

    Ja, det ingår en manual på Svenska.

    Mvh Oscar,
    Swemed.se

   Ställ en fråga!

   Skicka mig ett meddelande via e-post när denna fråga fått ett svar.
  • Kontakta oss

   Behöver du hjälp? Då är du välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss!

   Ett urval av våra kunder