Världens lättaste evakueringsstol – 4Bell-serien

Transportstolen 4BELL är en enhet för transport av patienter i sittande position från räddningsplatsen till ambulansen eller annan enhet för transport vidare till fordonet.

Dessa stolar är godkända för ”Class I Medical Device, compliant with the Medical device directive 93/42/EEC”

Leverans: 8-22 arbetsdagar Artikelnr: 4BELL
Från: 13,090 kr Exkl. moms
13090
kr
inkl. moms
Nollställ

Bli uppringdMejla oss

Beskrivning

Instruktionsmanual

4BELL-SERIEN

Stolarna i Spencer 4BELL representerar en evolution inom konceptet för evakuering. De erbjuder maximal komfort och en perfekt användarvänlighet för både operatören och patienten. Räddningspersonal kommer att uppleva helt innovativa steg i denna enhet som effektivt hjälper dem under evakueringssituationer vilket minimerar ansträngningar och risken för mänskliga fel. Spencer 4BELL är 4 gånger revolutionerande inom akutfall. Spencer 4BELL har inga skruvar och strukturen är solid tack vare ett innovativt system av integrerade självlåsande element. Denna nya teknik undviker utstickande faror för både patienten och operatören och eliminerar risken för instabilitet till följd av fästen som tenderar att sitta lösa eller skruva loss sig. Hela serien med 4BELL evakueringsstolar är 10G-certifierad när den kombineras med det dedikerade fästningssystemet 4BELL Max. Alla modellerna är utrustade med två integrerade säkerhetsbälten; ett positionerat på ryggstödet och ett på själva sätet.

Denna innovativa evakueringsstol är utrustad med ett intuitivt positionerat ergonomiskt handtag för att låsa och låsa upp enheten. När stolen öppnas behöver räddningspersonalen inte leta efter handtaget. Det hittas enkelt där det är logiskt att titta.

Spencer 4BELL:s ryggstöd ger tillräckligt med flexibilitet för att garantera maximal komfort och dessutom ett harmoniskt skyddssystem som garanterar en lång levnadstid för enheten.

Spencer 4BELL är även lättast i världen. En absolut revolution på endast 9,4 kg.

Hela utbudet av 4BELL evakueringsstolar är 10G-certifierat när kombinerat med det dedikerade fästningssystemet 4BELL Max. Alla modeller är utrustade med två integrerade säkerhetsbälten; ett positionerad på ryggstödet och ett på själva sätet.

4BELL CLASS

Den enda enhet som du kan lyfta med ett finger.

4BELL Class representerar basmodellen i 4BELL-serien. Med en vikt på endast 9,4 kg är det den lättaste evakueringsstolen i världen. Den är säker och intuitiv och kan användas i en rad olika områden och på alla platser där evakuering är det enda sättet att rädda liv.

Den starka ramen är hopfällbar för att spara utrymme och assisterad av de bakre handtagen som kan komprimeras för att ytterligare reducera förvaringsutrymmet som krävs för enheten. Systemet inkluderar de intelligenta teleskopiska handtagen på den främre delen, med Easyblock-system som öppnar dem med ett enkelt tryck i rätt riktning. Självpositionerande framhjul med fristående bromsar undviker hinder under transport och evakuering av patient.

4BELL COMFORT

Revolutionerande – Men också bekväm

Utöver CLASS-versionens egenskaper, är 4BELL COMFORT utökad med tillbehör som förbättrar patientkomfort under transport. De fällbara armstöden ökar både stabiliteten och patientens känsla av säkerhet. De är idealiska för patienter i panik att ta tag i. Risken för att patient tar tag i räcken, dörrar, osv. för att balansera sig minskar på vägen till räddningsfordonet och därmed har räddningspersonalen mer kontroll över situationen. Det avtagbara huvudstödet förser patienten med en korrekt, bekväm och stabil hållning som hjälper till att begränsa onödiga rörelser hos patienten som kan hämma eller till och med göra räddningspersonalens jobb farligare.

4BELL AIR

Evakueringsstolen som är redo att flyga

4BELL AIR är smalare än de andra 4BELL-modellerna. Detta gör den särskilt lämplig för användning på flygplan och i andra miljöer där evakuering och transport är mer komplicerade eller nästintill omöjliga på grund av trånga utrymmen och smala vägar. Den mer kompakta ramen gör den idealisk för användning inte bara på flygplan utan också på skepp, i offentliga byggnader, köpcentrum, skolor, museer och i gamla byggnader där utrymningsvägar vid evakuering inte tillåter enkel passage av standardanordningar.

4BELL STAIR

Den smidiga evakueringsstolen

4BELL STAIR är utrustad med glidskenor för enkel och smidig nedgång i trappor. Tack vare de avancerade egenskaperna är STAIR-versionen den perfekta enheten för snabb evakuering och är särskilt användbar i trånga utrymmen som till exempel trappor. Huvudstödet är avtagbart och kan användas som drivsystem för enheten under nedstigningen. Dessutom ger huvudstödet maximal komfort och utmärkt stabilitet. Stolens lätta vikt och komptakta utförande möjliggör snabba och smidiga nedåtgående manövrar, det innebär maximal säkerhet för både operatören och patienten.

SPECIFIKATIONER 4-BELL CLASS

CLASS

4-BELL COMFORT

COMFORT

4-BELL AIR

AIR

4-BELL STAIR

STAIR

Djup öppnad med slutna handtag: 750 ± 5 mm 750 ± 5 mm 750 ± 5 mm 750 ± 5 mm
Djup öppnad med handtagen öppna: 1170 ± 5 mm 1170 ± 5 mm 1170 ± 5 mm 1170 ± 5 mm
Bredd: 485 ± 5 mm 510 ± 5 mm 440 ± 5 mm 510 ± 5 mm
Höjd öppnad: 910 ± 5 mm 910 ± 5 mm 910 ± 5 mm 910 ± 5 mm
Höjd med huvudstödet 1360 ± 5 mm 1360 ± 5 mm
Dimensioner hopvikt: 310x485x915 ± 5 mm 930x510x310 ± 5 mm 310x440x915 ± 5 mm 930x510x310 ± 5 mm
Bakhjul: ø150 mm ø150 mm ø150 mm ø150 mm
Framhjul: ø100 mm ø100 mm ø100 mm ø100 mm
Vikt:  9,4 ± 0,2 kg 12 ± 0,2 kg 9,3 ± 0,2 kg 14,5 ± 0,2 kg
Kapacitet: 180 kg 180 kg 180 kg 180 kg

Recensioner (0)

Recensioner

Det finns inga recensioner om denna produkt ännu, bli den första med att recensera!

Bli den första som recenserar “Världens lättaste evakueringsstol – 4Bell-serien”

Frågor och svar

Det finns inga frågor och svar registrerade för denna produkt ännu, bli den första med att ställa en fråga.

Ställ en fråga!

Skicka mig ett meddelande via e-post när denna fråga fått ett svar.
  • Kontakta oss

    Behöver du hjälp? Då är du välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss!