3B LASER nål, rött laserljus, 12×660 nm

Artikelnr: 1021372
105 990 kr Exkl. moms
(132 487.50 kr inkl. moms)
Leveranstid: 2-6 arbetsdagar 2-6 arbetsdagar Tillfälligt slut
Du blir påmind Registrerar…
Vid beställning av en vara som är tillfälligt slut restnoteras din order och skickas ut så fort den är tillgänglig igen. Restnoterade beställningar hanteras i turordning.

Bli uppringd Begär offert

    Bli uppringd

    En kundtjänstmedarbetare kommer ringa dig och besvara dina produktfrågor.

    Vi strävar efter att kontakta er så snabbt som möjligt och gör sammanlagt två uppringningsförsök vid olika tidpunkter.

      Begär offert

      Vi återkommer till er med en offert inom kort.

      Beskrivning

      Den innovativa 3B LASER-terapin klassas som terapi med laser på låg nivå samt är en smärtfri och icke-inkräktande behandlingsprocedur. Lätta partiklar (fotoner) med hög excitationstäthet leds genom tunna optiska fiber. Fibrerna punkterar inte huden men placeras på terapipunkterna, strålar ut med hög precision in i vävnaden som kräver behandling.

      3B LASER kan användas samtidigt för godtyckliga punktkombinationer på kroppen, i huvudområdet och på örat. Det motsvarar sålunda traditionerna i klassisk akupunktur till punkt och pricka. Behandlingarna är likvärdiga med akupunkturbehandlingar vad gäller dessas cerebrala och perifera stimulerande effekter. Laserstrålen stimulerar dessutom komplexa läkningsprocesser i vävnaden.

      Med 3B LASER kan du använda upp till 12 lasrar samtidigt. En instrumentversion med 12 kanaler med rött laserljus (660 nm) tillhandahålls som en beprövad standard.

      Du styr och övervakar 3B LASER via den rörliga pekskärmen (styrpekplatta) som ansluts med laserenheten genom ett radiogränssnitt. Som ett resultat av denna nya teknologi får du som terapeut mer flexibilitet i dina rutiner på praktiken. Dessutom kommer du att åstadkomma optimal kommunikation med dina patienter. De kan följa behandlingen hela tiden och blir därför mer aktivt involverade i klarläggandet och terapin. Detta inger ytterligare trovärdighet och ökar terapins framgång. Det dagliga arbetet förenklas avsevärt så att både en avlägsen och en sängkantsobservation av terapiförloppet är möjlig. Inmatningen och styrningen av behandlingsparametrarna är självförklarande och detta ansvar kan enkelt att delegeras till en kvalificerad medarbetare.

      Utöver de förinställda programmen och frekvenserna (Multi, Alpha, Nogier, Bahr, Reininger) kan individuella patientprogram enkelt läggas in och lagras under patientens namn samt hämtas. På detta sätt kan du förbereda en egen databas i förbigående. Effekt (mW), frekvenser (Hz), behandlingstid (min) samt antal laserdioder kan väljas godtyckligt. Pekskärmens färgdisplay ser till att du alltid är informerad om instrumentets viktiga funktioner som exempelvis behandlingstid och dosering.

      I jämförelse med tidigare modeller har produktdesignen, ergonomin, dragningen av vågledare samt rörligheten dessutom förbättrats avsevärt. Tillika har antalet individuella lasrar ökat från 10 till 12. En oerhört flexibel behandlingsarm och intelligent kabeldragning säkerställer mycket bra hantering och optimal behandling. Klisterpåstrykare, vilka förenklar fästandet av vågledaren och sparar terapeuten värdefull tid, tillhandahålls som standard.

      3B LASER är rörlig och kan användas överallt på din praktik. Ett användbart beslag ser till att det går att montera instrumentet på existerande bord eller kärror på några sekunder. Du kan också beställa ett valfritt, snyggt sidobord. För synnerligen små rum ingår det ett väggbeslag i leveransens omfattning. De som önskar att använda samma 3B LASER-instrument i flera rum behöver bara dra ut laserenheten ur det patenterade beslaget och sätta in den i ett extra beslag i nästa rum.

      Indikationer:

      Smärtterapi: Det är möjligt att använda sig av smärtfri 3B LASER-terapi under nästan alla akupunkturbehandlingar, eftersom upp till 12 akupunkturpunkter kan stimuleras på samma gång. Knä- och ryggsmärtor såväl som huvudvärk eller migrän samt allergier är de vanligaste indikationerna. Behandlingstiderna och kriterierna för val av punkter är likvärdiga med dessa i klassik akupunktur.

      Ortopedi: tendinopatier, kondropatier, aseptisk osteonekros, ödem, frakturer, reumatiska ledsjukdomar

      Dermatologi: störningar i sårläkningen, neurodermatit, vanlig acne, herpes, åldersfläckar

      Pediatrik: hösnuva, huvudvärk, luftrörskatarr, allergisk astma, eksem/neurodermatit, vårtbestrålning, enures

      Tekniska detaljer:
      • 3B LASER-enhet med 12 laserdioder
      • Rörlig pekskärm (styrpekplatta)
      • Självförklarande och logisk drift
      • Kräver lite utrymme och hög nivå på rörligheten
      • Perfekt ergonomi
      • Pålitlig och sofistikerad teknologi
      • Smärtfri behandling utan sidoeffekter
      • Brett terapispektrum
      • Hög patientacceptans
      • Liten investering i fasta tillgångar
      • Amortering efter bara några behandlingar
      • Omfattande, snabb service
      • Tillverkad i Tyskland: garanterad högsta produktkvalitet och säkerhet

      Klassificering:
      Skyddsklass II följer EN 60601-1
      Applikationsenhet BF följer EN60601-1
      Klass IIb följer RL93/42 EWG
      Laserklass 3R följer EN60825-1:2007
      Utan fuktskydd (IPX0)

      Klassificering och normer, skyddsklass: får endast användas av kvalificerade fackmän. Medicinska apparater får endast installeras, drivas, användas och underhållas av personer som innehar den nödvändiga utbildningen eller kunskapen och erfarenheten. Andra paragrafen, andra stycket i Förordningen om installationen, driften och användningen av medicinska apparater (Verordnung über das Errichten, Betreiben und Anwenden von Medizinprodukten, MPBetreibV).

       

      Nedladdningsbara PDF

      Om leverantören 3B Scientific

      3B Scientific grundades 1948 i Hamburg, Tyskland och har blivit en av världens ledande tillverkare av medicinska och vetenskapliga utbildningslösningar. Sortimentet täcker ett komplett och omfattande utbud av utrustning för simulering och kompetensutbildning, anatomi, hälso- och sjukvård och patientutbildning och uppdateras kontinuerligt med nya produkter och innovationer.

      Varumärket 3B Scientific® är representerad i över 120 länder världen över och står för bästa kvalitet, bästa värde och bästa service. 3B Scientifics uppdrag är att främja sjukvården och genom kvalitet, bredd och global räckvidd för relevanta utbildnings- och simuleringsprodukter.

      Recensioner (0)

      Recensioner

      Det finns inga recensioner om denna produkt ännu, bli den första med att recensera!

      Bli den första som recenserar “3B LASER nål, rött laserljus, 12×660 nm”

      Frågor och svar

      Det finns inga frågor och svar registrerade för denna produkt ännu, bli den första med att ställa en fråga.

      Ställ en fråga!

      Skicka mig ett meddelande via e-post när denna fråga fått ett svar.
    • Kontakta oss

      Behöver du hjälp? Då är du välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss!

      Ett urval av våra kunder