Premium Franck-Hertz Experiment Värmare (230 V, 50/60 Hz)

Artikelnr: 1023095
23 790 kr Exkl. moms
(29 737.50 kr inkl. moms)
Leveranstid: 2-6 arbetsdagar 2-6 arbetsdagar Tillfälligt slut
Du blir påmind Registrerar…
Vid beställning av en vara som är tillfälligt slut restnoteras din order och skickas ut så fort den är tillgänglig igen. Restnoterade beställningar hanteras i turordning.

Bli uppringd Begär offert

    Bli uppringd

    En kundtjänstmedarbetare kommer ringa dig och besvara dina produktfrågor.

    Vi strävar efter att kontakta er så snabbt som möjligt och gör sammanlagt två uppringningsförsök vid olika tidpunkter.

      Begär offert

      Vi återkommer till er med en offert inom kort.

      Beskrivning

       

      Franck-Hertz-Experiment:
      Kvantiseringen av energi såväl som genereringen, registreringen och analysen av spektrum och den tillhörande experimentella bekräftelsen av modeller är viktiga komponenter i undervisningsplaner runt världen. Det välkända experimentet från 1913 som genomfördes av James Franck och Gustav Hertz är grundläggande för upptäckten av diskreta energistillstånd i atomer. På grund av betydelsen av dessa fynd i modern fysik erbjuder 3B Scientific tre kompletta experiment som sammanställts för skol- och universitetsutbildning med detaljerade experimentbeskrivningar (se ”Rekommendation”).
      Franck-Hertz-experimentet på kvicksilver undersöker det kvantiserade energiuttaget av fria elektroner i oelastiska kollisioner med kvicksilveratomer. Excitationsenergin för kvicksilvrets resonanslinje (61S0 – 63P1) är fastställd till 4,9 eV.
      Produktspecifikationer:
      Rör:
      Franck-Hertz-röret är ett mycket uttömt elektronrör med kvicksilverfyllning och parallella elektrodsystem i plan som består av en indirekt uppvärmd oxidkatod med nålhål, nätformig anod och en kollektorelektrod. För att uppnå hög kollisionssannolikhet väljer man att avståndet mellan katod och anod är stort (8 mm) i jämförelse med den genomsnittliga fria väglängden i Hg-atmosfären (vid cirka 180 °C). Däremot hålls ett kort avstånd mellan anoden och kollektorelektroden.
      Värmeugn:
      För att uppnå det förångningstryck för kvicksilvret som krävs för en tillräcklig kollisionssannolikhet av elektronerna med kvicksilveratomerna krävs att elektronröret värms upp i ugnen. Franck-Hertz-röret positioneras så att hela röret, inklusive anslutningstrådarna, får en konstant homogen temperatur. Detta är nödvändigt, eftersom kvicksilvrets förångningsdensitet alltid följer den kallaste delen av röret. Den elektriska uppvärmningsugnen med ständig temperaturstyrning är utrustad med en digital termometerdisplay som visar inställd och faktiskt temperatur. Temperaturmätning och styrning utförs med en integrerad och mycket liten styrenhet samt en Pt100-givare.
      Skydd
      Röret och värmaren är inhysta i en målad metallförslutning med två visningsfönster. Skyddet är försett med en öppning med fjäderklämhållare för en termometer och ett värmeisolerat bärhandtag.

      Tekniska specifikationer:

      Franck-Hertz-rör
      Uppvärmning: 4 till 12 V AC/DC
      Glödspänning: 0 till 70 V
      Bromsspänning: ca 1,5 V
      Arbetstemperatur: ca 200 °C
      Mått: ca 130 mm x 26 mm Ø
      Vikt: ca 380 g
      Värmare/Skydd
      Nätspänning: 230 V (50/60 Hz)
      Öppning på framsidan: ca 230 mm x 160 mm
      Värmeeffekt: 400 W
      Maximal temperatur: 300 °C
      Temperaturvaraktighet: ca ±1 °C
      Mått: ca 335 mm x 180 mm x 165 mm
      Vikt: ca 5,6 kg

       

      Rekommendation:
      3B Scientific erbjuder tre kompletta experiment på ämnet, ”Detektion av diskreta energitillstånd i atomer”, för skol- och universitetsutbildning med detaljerade experimentbeskrivningar:
      Art.nr:
      Experiment
      8000712 Franck-Hertz-experiment på kvicksilver (230 V, 50/60 Hz)
      8000714 Franck-Hertz-experiment på neon (230 V, 50/60 Hz)
      8000716 Kritisk potential (230 V, 50/60 Hz) – Bestämning av excitations- och joniseringsenergier i en atoms elektronskal

       

      Om leverantören 3B Scientific

      3B Scientific grundades 1948 i Hamburg, Tyskland och har blivit en av världens ledande tillverkare av medicinska och vetenskapliga utbildningslösningar. Sortimentet täcker ett komplett och omfattande utbud av utrustning för simulering och kompetensutbildning, anatomi, hälso- och sjukvård och patientutbildning och uppdateras kontinuerligt med nya produkter och innovationer.

      Varumärket 3B Scientific® är representerad i över 120 länder världen över och står för bästa kvalitet, bästa värde och bästa service. 3B Scientifics uppdrag är att främja sjukvården och genom kvalitet, bredd och global räckvidd för relevanta utbildnings- och simuleringsprodukter.

      Recensioner (0)

      Recensioner

      Det finns inga recensioner om denna produkt ännu, bli den första med att recensera!

      Bli den första som recenserar “Premium Franck-Hertz Experiment Värmare (230 V, 50/60 Hz)”

      Frågor och svar

      Det finns inga frågor och svar registrerade för denna produkt ännu, bli den första med att ställa en fråga.

      Ställ en fråga!

      Skicka mig ett meddelande via e-post när denna fråga fått ett svar.
    • Kontakta oss

      Behöver du hjälp? Då är du välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss!

      Ett urval av våra kunder