ADAM-X Xpert – Mänsklig Patientsimulator

Artikelnr: 1021109
Kategori
1 099 990 kr Exkl. moms
(1 374 987.50 kr inkl. moms)
Leveranstid: 2-6 arbetsdagar 2-6 arbetsdagar Tillfälligt slut
Du blir påmind Registrerar…
Vid beställning av en vara som är tillfälligt slut restnoteras din order och skickas ut så fort den är tillgänglig igen. Restnoterade beställningar hanteras i turordning.

Bli uppringd Begär offert

    Bli uppringd

    En kundtjänstmedarbetare kommer ringa dig och besvara dina produktfrågor.

    Vi strävar efter att kontakta er så snabbt som möjligt och gör sammanlagt två uppringningsförsök vid olika tidpunkter.

      Begär offert

      Vi återkommer till er med en offert inom kort.

      Beskrivning

      ADAM-X är den manliga patientsimulatorn som är designad för övning på färdigheter och tillhandahållande av medicinsk assistans i nödfall. ADAM-X är en reproduktion av en människas skelett- och anatomiska struktur. ADAM-X är hållbar och lämplig för träning på trauman i nödsituationer oavsett miljö. Simulatorn är perfekt för militär och civil utbildning i akut traumahantering. ADAM-X är ett trådlöst system; en fullt funktionell trådlös dator som tillåter instruktören att övervaka och göra justeringar under loppet av träningen. ADAM-X har utmärkande unika drag och egenskaper, vilket gör utbildningen mer realistisk.

      Realistisk anatomi
      ADAM-X är en reproduktion av en människas skelett- och anatomiska struktur med utmärkande egenskaper och drag. Simulatorn är förmänskligad och har en mycket realistisk hud. ADAM-X har automatisk blinkning beroende på fysiologisk status såväl som en fysiologisk reaktion i pupillerna mot ljus och vid beröring. Tänderna är utbytbara och ADAM-Xs tunga kan svullna upp.

      Träning
      ADAM-X är lämplig för ALS-träning, scenarioträning och träning på medicinsk vård. Eftersom ADAM-X är helt trådlös utan kontakter och med realistiska mänskliga proportioner är simulatorn följaktligen mycket portabel och perfekt för utbildning på plats. Under HLR-träning spåras handplaceringens precision såväl som djupet och kompressionstakten.

      Ljud
      ADAM-X har en stor variation ljud. Auskultation är möjlig med 8 punkter för andningsljud, 5 punkter för hjärtljud och 14 punkter för lungljud på dockans framsida. Dessutom finns det en möjlighet att sätta upp ett oberoende alternativ av ljud i 4 områden. Det är också möjligt att auskultera på baksidan av dockan. Andningsljud är oberoende och relaterade till ventileringen av varje enskild lunga. ADAM-X har talförmåga och kan säga ”ja”, ”nej” samt några interjektioner. Gutturala och hostande ljud är också tillgängliga.

      Kardiovaskulärt system
      ADAM-X har en bilateral kännbar puls på karotisartären, lårbensartären, strålbensartären, dorsalartären i foten och knävecksartären samt på tibialis posterior.

      Pneumologi
      ADAM-X har mycket realistiska luftvägar. Simulatorn har helt oberoende högra och vänstra lungor. Ventilering av lungan leder automatiskt till det passande andningsljudet, diafragmatisk exkursion och lungans gasutbyte. Förekomsten av andningsstillestånd eller hypoventilering tillsammans med den låga andelen syre i den inandade gasblandningen leder till motsvarande fysiologiska förändringar: hyperkapni, syrebrist, minskning av syre och takykardi. Ventilering av lungorna med ett positivt tryck eller återställning av spontan ventilering får ADAM-X att börja andas igen med en lämplig nivå på andningsfrekvensen. ADAM-X har en bröstkorg med flytförmåga och motståndet i luftvägarna ändras därefter.

      Ytterligare funktioner

      • Arbeta med ett äkta elektrokardiogram och med en riktig defibrillator
      • Möjlighet att ansluta en verklig människas patientmonitor och en riktig anestesimaskin
      • Träning på normalförloppet under anestesi
      • Träning på komplikationer av allmän karaktär inom anestesiologi
      • Unikt farmaceutiskt system: ADAM-X känner igen inte bara den administrerade drogen men också den mottagna dosen, en förändring av de vitala parametrarna sker i motsvarande grad
      • Skapa flera scenarier med scenarioredigeraren
      • Realistisk kraft i återkopplingen

      ADAM-X är tillgänglig i olika grader av exakthet:

      ADAM-X Xtreme
      1022584
      ADAM-X Xpert
      1021109
      ADAM-X Xact
      1022585
      Realistisk anatomi med utmärkande egenskaper och drag
      Hållbar och lämplig för utbildning i alla nödsituationer med trauma
      Simulerar en lång rad olika kliniska situationer
      Arbeta med ett äkta elektrokardiogram och en defibrillator
      Trådlös teknologi
      Unikt farmaceutiskt system
      Scenarier och träning på medicinsk vård
      Inkluderar en simulerad patientmonitor
      Synnerligen realistiskt huvud och kropp

       

      Om leverantören 3B Scientific

      3B Scientific grundades 1948 i Hamburg, Tyskland och har blivit en av världens ledande tillverkare av medicinska och vetenskapliga utbildningslösningar. Sortimentet täcker ett komplett och omfattande utbud av utrustning för simulering och kompetensutbildning, anatomi, hälso- och sjukvård och patientutbildning och uppdateras kontinuerligt med nya produkter och innovationer.

      Varumärket 3B Scientific® är representerad i över 120 länder världen över och står för bästa kvalitet, bästa värde och bästa service. 3B Scientifics uppdrag är att främja sjukvården och genom kvalitet, bredd och global räckvidd för relevanta utbildnings- och simuleringsprodukter.

      Recensioner (0)

      Recensioner

      Det finns inga recensioner om denna produkt ännu, bli den första med att recensera!

      Bli den första som recenserar “ADAM-X Xpert – Mänsklig Patientsimulator”

      Frågor och svar

      Det finns inga frågor och svar registrerade för denna produkt ännu, bli den första med att ställa en fråga.

      Ställ en fråga!

      Skicka mig ett meddelande via e-post när denna fråga fått ett svar.
    • Kontakta oss

      Behöver du hjälp? Då är du välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss!

      Ett urval av våra kunder