Clair – LED-armatur för kliniker – 3000 lux/1.2m – D-TEC

Artikelnr: CL104

D TEC Auktoriserad Återförsäljare

Clair är en LED-armatur med låg energiförbrukning och minimal värmestrålning. Stor skugg- och bländfri arbetsyta. Tillvalet dynamiskt ljus är en världsnyhet på en omfältsarmatur.

30 490 kr Exkl. moms
(38 112.50 kr inkl. moms)
Leveranstid: 4-10 arbetsdagar 4-10 arbetsdagar Tillfälligt slut
Du blir påmind Registrerar…

Relaterade produkter och tillbehör

Platshållare
5 000 kr Excluding VAT Leveranstid: 4-10 arbetsdagar
Platshållare
2 500 kr Excluding VAT Leveranstid: 4-10 arbetsdagar
Vid beställning av en vara som är tillfälligt slut restnoteras din order och skickas ut så fort den är tillgänglig igen. Restnoterade beställningar hanteras i turordning.

Bli uppringd Begär offert

    Bli uppringd

    En kundtjänstmedarbetare kommer ringa dig och besvara dina produktfrågor.

    Vi strävar efter att kontakta er så snabbt som möjligt och gör sammanlagt två uppringningsförsök vid olika tidpunkter.

      Begär offert

      Vi återkommer till er med en offert inom kort.

      Beskrivning

      Produkt – CL104
      Ljuskälla – LED 104 – 216 W
      Ljusstyrka – 3000 lux/1,2m
      Färgtemperatur – 3000 – 5700 K CRI94
      Dimmerfunktion med fjärrkontroll (ingår)
      Extra – Indirekt ljus (tillval) – Dynamiskt ljus, Auto (tillval)
      Mått – 1530 x 670 x 59 mm
      Vikt – 16,3 kg

      LED-armatur för kliniska miljöer

      En stor LED-armatur för kliniska miljöer som levererar maximalt med ljusstyrka och färgåtergivning var målsättningen när vi designade Clair. Resultatet blev så mycket mer. Clair är en hygienisk och energisnål armatur som avger minimalt med strålningsvärme samtidigt som den förser dig med ett optimalt arbetljus. Dessutom smälter dess visuella yttre in i din arbetsmiljö, storleken till trots. Med tillvalet dynamiskt dagsljus kan du anpassa ljusstyrkan för att simulera verkligt dagljus. Att kunna ändra färgtemperaturen efter dagsljusets skiftningar ger inte bara ett bra arbetsljus, det skapar en behagligare känsla och arbetsmiljö.

      Clair är vår största armatur från D-TEC.

      Dynamisk dagsljusfunktion

      Med sina 1530×670 mm är Clair perfekt för ett undersökningsrum, en skönhetssalong eller en tandläkarklinik. Förutom sin imponerande storlek har Clair en dynamisk dagsljusfunktion som låter ljuset efterlikna solens temperaturskiftningar under dygnet. På förmiddagen kan du hålla dig pigg och alert med ett kallare ljus, för att sedan automatiskt övergå till ett varmare ljus framåt slutet av arbetsdagen som en nedvarvning inför kvällen. På så sätt förbereder du dig för en god nattsömn – under din arbetsdag.

      Clair levererar 3000 lux vid 1.2 meters avstånd.

      Hygien på en högre nivå

      För nästan alla våra kunder är hygienen en nyckelfaktor. I en utsatt miljö så behöver allt hjälpa till för att undvika smittspridning och kontaminering. Clair är byggd för detta. Den är konstruerad med en överkåpa helt i aluminium och armaturen är kapslad så att ingen smuts kan tränga in, vilket gör den hygienisk och lätt att rengöra.

      Styr allt med ett knapptryck

      Den medföljande fjärrkontrollen har dimmerfunktion och två snabbknappar som kan ställas in för exempelvis röntgenbetraktning och arbete med kompositer. Har du dessutom valt dynamiskt ljus så styr du även färgtemperaturen via den.

      En rik belysning för kliniska miljöer

      Lägg ena handen tio centimeter över den andra när du står under skenet på Clair. Det du upptäcker är att den övre handen inte skuggar den nedre. Detsamma gäller faktiskt alla D-TECs armaturer. Ljuset från Clair projiceras från armaturens ramverk in mot de ljusfördelande prismorna, istället för nedåt, på så vis kommer du aldrig se några ljuskällor utan upplevelsen blir ett jämnt och skuggfritt ljus. Helt genialiskt om du frågar oss.

      Dynamiskt dagsljus och indirekt ljus

      Som tillval kan du välja ett dynamiskt ljus, vilket betyder att du har möjlighet att själv ställa in det optimala arbetsljuset efter dina preferenser och dagsljusets skiftningar. Hela rummet ändrar karaktär när man ändrar färgtemperaturen och för dig som arbetar under armaturen betyder det att du får en behagligare känsla som följer vår biologiska rytm och som också kan anpassas efter behov. Det här är en funktion som måste upplevas.

      Inga skuggor
      Hundratals små LED-dioder arbetar tillsammans för att sprida ljuset jämnt med hjälp av integrerade mikroprismor. Dessa minimerar skuggning av arbetsytan, vilket medför en bättre, behagligare arbetsmiljö med färre misstag.

      Bländfri komfort
      Ljusplattan och mikroprismorna jämnar ut ljuset i Clair och tar bort bländning. Det ökar både din ergonomi och din arbetetskvalitet. Förutom detta, så kommer patienten uppleva att det blir mycket bekvämare att bli behandlad

      Låg energiförbrukning
      Med LED-teknologi kommer låg energiförbrukning. Förutom LED-dioder är Clair optimerad för att leverera så mycket ljus som möjligt genom en avancerad konstruktion av reflektorer, diffuserande skivor samt mikroprismor.

      Minimal värmestrålning
      Med en kylande konstruktion av aluminium kombinerat med LED-teknik ger Clair din arbetsmiljö minimal värmestrålning.

      Hygienisk inkapslad konstruktion med överkåpa helt i aluminium

      IP30-klassad

      Stor ljusyta ger stor arbetsyta

      Mått 1530 x 670 x 59 mm

      Produkt CL104
      Ljuskälla LED 104 – 216 W
      Ljusstyrka 3000 lux/1.2 m
      Färgtemperatur 3000 – 5700 K CRI94
      Mått 1530 x 670 x 59 mm
      Vikt 16.3 kg
      Inkluderar Dimmer med fjärrkontroll
      Tillval Indirekt ljus
      Dynamiskt ljus (Auto)

      Om leverantören D-TEC

      D-TEC är en svensk tillverkare av professionella belysningsprodukter. Armaturerma innehåller LED-komponenter som ger dig ett fantastiskt ljus för att skapa den bästa arbetsmiljön. Man använder LED-ar från Cree som ger dig mesta möjliga ljus, med låg energiförbrukning, utan att kompromissa med kvaliteten och färgåtergivningen. Detta ger en belysning som är snäll både mot dina patienter, miljön och dina ögon.

      Genom att färgtemperaturen kan varieras (dynamiskt ljus, tillval) så skapas ett ljus som efterhärmar dagens skiftningar och minskar risken för att kroppens biologiska rytm påverkas negativt. Alla D-tecs armaturer är testade av oberoende testorgan och är godkända och certifierade enligt normen IEC 62471:2006 Photobiological safety of lamps and lamp systems.

      Armaturerna innehåller endast LED-ar som är klassade enligt riskgrupp 0 eller 1 och är testade och godkända med mycket god marginal. De uppfyller mycket väl de krav som ställs på belysning i klinisk miljö, och även de rekommendationer som franska ANSES ger när det gäller LED-belysning och exponering för blått ljus.

      Recensioner (0)

      Recensioner

      Det finns inga recensioner om denna produkt ännu, bli den första med att recensera!

      Bli den första som recenserar “Clair – LED-armatur för kliniker – 3000 lux/1.2m – D-TEC”

      Frågor och svar

      Det finns inga frågor och svar registrerade för denna produkt ännu, bli den första med att ställa en fråga.

      Ställ en fråga!

      Skicka mig ett meddelande via e-post när denna fråga fått ett svar.
    • Kontakta oss

      Behöver du hjälp? Då är du välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss!

      Ett urval av våra kunder